... mere om koret
Her kan du læse om

Lau Michelsen, dirigent

Lau Michelsen har deltaget i DAM's kurser for dirigenter og er altid blandt sangerne i Europa Cantat, der afholdes hvert 3. år forskellige steder i Europa. Her skabes kontakt til udenlandske kor, der siden deltager i Ribe Korfestival.

Han har desuden deltaget i IFCM's dirigentsymposium i Ljubljana og har som formand for Dansk Sanger-Forbund og gennem samarbejde i Nordisk Sangerforbund mulighed for at kombinere erfaringer fra det grundlæggende arbejde i koret med nationale og internationale organisationernes aktiviteter og visioner.

Korstævner

Siden 1919 har der regelmæssigt været afholdt sangerstævner i Ribe.

Byen har aktivt og medlevende engageret sig i disse sammenkomster, hvor mandskor har domineret gadebilledet.

Senest afvikledes i weekenden 1. - 3. juni 2012 "Ribe Korfestival 2012" med flere end 600 deltagere fra forskellige lande.
Sammen med en række danske mandskor og kor fra Ribes musikliv oplevede de mange udenlandske gæster en åben og imødekommende by, hvor også samarbejdet med "Ribe By Night" lader gårde og pladser fyldes af klang.

Korets udgivelser

I 1993 producerede og udgav Ribe Mandskor CD og MC under titlen "Ribes Pris"

Indholdet er en blanding af danske og udenlandske sange og viser, med hovedvægt på det verdslige repertoire.

Udgivelsen blev finansieret ved lån fra korets medlemmer, der fik pengene tilbage efter et års tid, hvor salget var godt i gang.

Sangen "Ribes Pris" er komponeret 1856 af domorganist C. A. Hansen. Arrangementet for mandskor er udført i 1946 af Haakon Raskmark, der var korets dirigent indtil sin død i 1972.

Priser

I 1979 modtog Ribe Mandskor "Ribe Mønt-Pris" af Sparekassen Sydjylland, der i en årrække uddelte overskuddet fra salg af "Ribe-mønten". I 1998 modtog koret Ribe Byråds kulturpris, og foreningslederprisen 2001 gik til korets dirigent Lau Michelsen.

Ture og rejser

Gennem årene er det blevet til mange besøg, genbesøg og rejser.

I 1949 foregreb koret begivenhedernes gang ved et "Heftig og Begeistret" besøg i Norge.
I 1989 gik turen til Wales, og i 1996 deltog Ribe Mandskor i Wasa Korfestival i Finland, hvor Nordisk Sangerforbund markerede sit 40 års jubilæum.
Koret deltog i Sandvikens Manskörs 100 års jubilæum i 2000, og i oktober 2003 gik turen Rhinlandet, med ophold i Koblenz og samvær med MGV Oberbieber, som vi havde mødt i Sandviken.
I 2008 gæstedes Holland, og i september 2012 gik bussen atter til Koblenz,, hvor MGV Oberbieber havde inviteret til korfestival.

Web-redaktør: Jørn Frandsen
Opdateret den 13-10-2012